Étrend, emésztés, táplálkozás

 

TM tanfolyam Hódmezővásárhelyen

A Maharishi Védikus Egyetem 13 leckéből álló „Rövid Tanfolyama” az ájurvédikus táplálkozás tudományába vezet be bennünket. Az ájurvéda a világ legősibb holisztikus gyógyító és egészségmegőrző rendszere, melynek felfogása szerint a megfelelő táplálkozás az egészség és a boldog élet alapköve.

Maharishi Mahesh Yogi az 1980-as évektől kezdve India legnevesebb ájurvéda szakértőivel dolgozott együtt, azzal a céllal, hogy az ájurvédát, az ősi védikus gyógyító és egészségmegőrző rendszert a maga teljességében helyreállítsa. Ebből született meg a Maharishi Ájurvéda, melynek legfontosabb területeit tárják elénk könnyen érthető, de mégis átfogó tudásanyagot kínálva a Maharishi Védikus Egyetem „Rövid Tanfolyamai.”

A rendkívül gazdag ismeretanyagot nyújtó kurzuson megismerhetjük, hogy az egyéni típusunk, aktuális egyensúlytalanságaink, valamint a napszakok és évszakok hatásai, illetve az életkorunk alapján hogyan állítsuk össze étrendünket. Elsajátíthatjuk annak fortélyait is, hogy emésztésünk egyensúlyát megteremtve miként tápláljuk szervezetünket a legmegfelelőbb módon, és hogyan teremtsünk ezáltal tökéletes egészséget.

A kurzust igény szerint online és élőben is megtartom.

A 13 lecke mindegyike kb. 1,5-2 órát vesz igénybe.

 

A tanfolyam díja:

Online: 50.000 Ft/fő

Élőben: 60.000 Ft/fő

A következő online tanfolyam tervezett időpontja:

2022. szeptember – online

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 15.

A kurzus főbb témái:

  • A táplálék természete és tulajdonságai
  • Az ételek minősége és kombinációja
  • Útmutatások az ételek fogyasztásához
  • Az étel kiválasztása és emésztése az életkorunknak, egészségi állapotunknak, környezetünknek és a napi, illetve évszakos ritmusoknak megfelelően
  • A táplálék megemésztésének mechanizmusa, és az emésztő erő fokozása
  • Az emésztés és anyagcsere egyensúlya és egyensúlytalanságai, valamint ezek helyreállítása
  • Az elme, az érzékek, az érzelmek és a viselkedés hatása az emésztésre
  • Az étrend és az emésztés hatása a magasabb tudatállapotok kifejlődésére
  • Egyszerű receptek, melyeket követve ízletes és egészséges ételeket készíthetünk

 

FONTOS: A tanfolyam nem jogosít fel arra, hogy dietetikai tanácsokat adjunk, ám egy olyan tudást nyújt, amelynek birtokában rendkívül sokat tehetünk saját és szeretteink egészségének javításáért.

Jelentkezés:

Telefon

70 646 3181