További ajánlások

Nagyon jól érzem a különbséget aközött, amikor a TM módszer szerint meditálok, és amikor ez valami miatt elmarad. Amikor véget ér a húszperces meditáció, azonnal érezhető a „más” állapot, kicsit olyan, mintha mély álomból ébredne az ember, és mintha picit benne maradna ebben a mélységben. Összeszedettebb vagyok, nyugodtabb is, és az éjszakáimat rendkívül mély alvásban, pihentető módon végigalszom. A vérnyomásom érezhetően alacsonyabb lett, a hajam azonban nem nőtt ki, de ezt nem is vártam a TM-től.

– Horváth László ügyvéd

Egy éve tartó állandó feszültség és szorongásérzetem volt, ami állandó kialvatlansággal és nyugtalan alvással járt, s mindez kis híján gyógyszeres kezelésig jutott el. Először tartottam attól, hogy a TM-mel sem lesz pozitív tapasztalatom, és korábbi relaxációs és meditációs tapasztalataimhoz hasonlóan ezzel sem lesz sikerem. Az első meditációt követően úgy éreztem, eltűnt belőlem az a gyötrő feszültség, ami olyan régóta kínzott, s legnagyobb meglepetésemre az ezt követő napokon sem jelent meg, így pár nappal a TM technikájának elsajátítása óta abszolút kiegyensúlyozottnak és megkönnyebbültnek érzem magam, annak a mély feszült állapotnak nyoma sincs. Ebből kifolyólag szeretném megköszönni, hogy megtanítottad a TM-et, mert már tényleg ott tartottam, hogy ha ez sem segít, akkor beleegyezem a gyógyszerbe, már annyira rossz volt. És engem lepett meg a legjobban az, amit fentebb is leírtam, hogy az első meditációtól kezdve gyökerestől eltűnt az a feszültségérzés. Nagyon hálás vagyok ezért, jelentősen megnövelte a motivációmat is a mindennapokban.

–           KSzF, Szeged

  1. májusában tanultam meg Dánielnél a Transzcendentális Meditációt. Azóta minden szempontból nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lettem.

– Kopunov Károly

Amikor TM előadásra mentem Szegedre, erős szorongás gyötört. Létező és nem létező dolgoktól féltem. Pár hónapos gyakorlás után elkezdett szűnni ez az állandó szorongó állapot. Az első pár hétben nagyon sokat sírtam a TM meditációk alatt. De jó volt ez is. Oldódtak a mélyen lévő érzelmi sérülések.

Az emberi kapcsolataim jelentősen javultak. Mind a családi mind a baráti kapcsolataim. Tudok figyelni jobban figyelni másra. Másfél éves meditáció gyakorlás után képes voltam meghozni a döntést, hogy amikor eladtam a lakásomat, akkor nem a szülővárosomban kerestem másik lakást, hanem teljesítettem régi vágyamat, hogy egy Balaton-parti kis településen éljek. Ezt a döntést a TM nélkül soha nem hoztam volna meg.

– R. Éva