Maharishi jóga

 

maharishi-mahesh-yogi

A Maharishi Védikus Egyetem e csodálatos, rengeteg tudással megtöltött tanfolyama a jóga gyakorlatába és filozófiájába nyújt bevezetést. A 16 leckét kb. 24 óra alatt vesszük végig.

Maharishi Mahesh Yogi az 1980-as évektől kezdve India legnevesebb ájurvéda szakértőivel dolgozott együtt, azzal a céllal, hogy az ájurvédát, az ősi védikus gyógyító és egészségmegőrző rendszert a maga teljességében helyreállítsa. Ebből született meg a Maharishi Ájurvéda, melynek legfontosabb területeit tárják elénk könnyen érthető, de mégis átfogó tudásanyagot kínálva a Maharishi Védikus Egyetem „Rövid Tanfolyamai.”

A tanfolyam gyakorlati oldalának gerincét az a 20 testtartásból álló, mindenki számára könnyen kivitelezhető, de mégis nagyhatású ászanasor adja, melyet otthon is tudunk végezni – ideális esetben naponta kétszer, a meditációra való felkészülésként. Megtanulunk egy légzőgyakorlatot is, mely elősegíti, hogy az egyéni lélegzetet összekapcsoljuk a kozmikus pránával.
Patandzsali Jóga-szútrájára támaszkodva már a tanfolyam elején megtanuljuk, hogy miként kell az ászanákat úgy végezni, hogy az elme és a test elcsendesedéséhez, a „határtalanság hajnalához” vezessenek bennünket. Megismerjük a figyelem szerepét az ászanák kivitelezésében.
Minden egyes ászana elsajátítása után részletesen taglaljuk, mind az Ájurvéda, mind a modern fiziológia szemszögéből, hogy milyen dósákra, aldósákra, szövetelemekre és csatornákra, illetve mely szervekre és szervrendszerekre hatnak az egyes gyakorlatok, továbbá mely problémák esetén különösen javallott és melyek esetén nem javallott őket végezni.

A tanfolyam elméleti része kitér a nyolctagú (astánga) jóga bölcseletére, megismerkedünk Maharishinek a jógával kapcsolatos tanításaival, valamint bepillantást kapunk a legfontosabb jógaszöveg, a Bhagavad-gítá néhány alapvető gondolatába. Részletesen beszélünk arról, hogy miként néz ki egy jógagyakorló ideális napi rutinja, és megtudhatjuk azt is, hogy mit írnak az ősi szövegek a jógázók étrendjéről. Emellett tanulhatunk még Maharishi tudattechnikáinak számos további érdekességéről, a meditáció és a szidhi-program, illetve a jóga kapcsolatáról, valamint a Véda és az emberi fiziológia összefüggéseiről.

 A kurzust igény szerint online és élőben is megtartom.

A 16 lecke mindegyike kb. 1,5-2 órát vesz igénybe.

A tanfolyam díja:

Online: 50.000 Ft/fő

Élőben: 60.000 Ft/fő

Jelentkezés:

Telefon

70 646 3181