Saját pulzusunk olvasása

 

TM tanfolyam Hódmezővásárhelyen

A Maharishi Védikus Egyetem 16 leckéből álló „Rövid Tanfolyamán” elsajátíthatjuk annak tudományát, hogy saját pulzusunk tapintásán keresztül miként észleljük testünk egyensúlyát és egyensúlytalanságait, valamint hogy a megfelelő életmódi változtatások révén miként állítsuk helyre az egyensúlytalanságokat, még mielőtt a betegség megjelenik.

Maharishi Mahesh Yogi az 1980-as évektől kezdve India legnevesebb ájurvéda szakértőivel dolgozott együtt, azzal a céllal, hogy az ájurvédát, az ősi védikus gyógyító és egészségmegőrző rendszert a maga teljességében helyreállítsa. Ebből született meg a Maharishi Ájurvéda, melynek legfontosabb területeit tárják elénk könnyen érthető, de mégis átfogó tudásanyagot kínálva a Maharishi Védikus Egyetem „Rövid Tanfolyamai.”

A Maharishi Ájurvéda egyik legfontosabb eleme a pulzusolvasás, a nádi-vigján. E gyakorlat révén saját pulzusunk tapintásán keresztül meg tudjuk állapítani szervezetünk egyensúlyi állapotát és fel tudjuk tárni esetleges egyensúlytalanságait – még mielőtt azok betegségek formájában megjelennek.

A 16 leckés Saját pulzusunk olvasása tanfolyam a világ vezető ájurvéda szakértőinek bevonásával állt össze, és nem túlzás azt mondani, hogy fantasztikus tudást ad a kezünkbe! A rendkívül jól felépített, komoly ismereteket adó tanfolyamon bárki könnyedén elsajátíthatja a pulzusolvasás alapjait a saját egészségének megőrzése érdekében. Maharishi szándéka az volt, hogy a ezt a tudományt mindenki számára eljuttassa, csakúgy mint a Transzcendentális Meditációt. (A tanfolyamon a TM-et nem gyakorlók is részt vehetnek.)

A saját pulzusunk olvasása emellett maga is egy harmonizáló, egyensúlyteremtő gyakorlat, amely feleleveníti a szervezet belső intelligenciáját, növeli a pulzus egyensúlyát, erősíti a test-elme koordinációt, illetve javítja a finom érzékelés képességét. A tanfolyam nem csupán egy alapos bevezetőt nyújt a saját pulzusunk olvasásába, hanem arról is átfogó ismereteket szerzünk, hogy az észlelt egyensúlytalanságokat milyen praktikus módszerekkel terelhetjük ismét az egyensúly felé.

A kurzust igény szerint online és élőben is megtartom.

A 16 lecke mindegyike kb. másfél órát vesz igénybe. 

A tanfolyam díja:

Online: 50.000 Ft/fő

Élőben: 60.000 Ft/fő

FONTOS: A tanfolyam elvégzése nem jogosít fel arra, hogy másokat diagnosztizáljunk, ám ezzel a tudással egy olyan eszközt kapunk a kezünkbe, amellyel nagyon sok problémát meg tudunk előzni, és sokat tehetünk saját életünk minőségének javításáért.

A tanfolyam tematikája:

1. lecke: Hogyan érezzük a pulzust?
2. lecke: A Váta, Pitta, Kapha minőségeinek felfedezése a pulzus felszíni szintjén
3. lecke: Váta, Pitta, és Kapha érzése a pulzusban
4. lecke: A mély pulzus felfedezése
5. lecke: Az Ódzsasz érzése a pulzusban
6. lecke: A természet napi és évszakos ciklusai a pulzusban
7. lecke: A hat íz, Agni, emésztés, és étrend
8. lecke: Egyensúlytalanságok érzése a pulzusban: Váta
9. lecke: Egyensúlytalanságok érzése a pulzusban: Pitta
10. lecke: Egyensúlytalanságok érzése a pulzusban: Kapha
11. lecke: A Váta aldósáinak meghatározása a pulzusban
12. lecke: A Pitta aldósáinak meghatározása a pulzusban
13. lecke: A Kapha aldósáinak meghatározása a pulzusban
14. lecke: Az egyensúlytalanság előrehaladó stádiumai a pulzusban
15. lecke: Az agni és az anyagcsere
16. lecke: Összegzés és konklúzió

Jelentkezés:

Telefon

70 646 3181